Werken aan je dak? Dat kan op verschillende manieren!

Onder dakwerken verstaan we een groot aantal werken. Zo moet je zeker niet enkel denken aan het vervangen van je dak; ook het isoleren of reinigen van je dak, of zelfs het plaatsen van zonnepanelen, zijn veelvoorkomende dakwerken. Wie investeert in zijn dak, doet een goede zet, want uiteraard is je dak een zeer belangrijk aspect van je woning. Vind hier meer informatie en gratis prijzen!

 • Dakvervanging

  Zijn een hoop van je dakpannen beschadigd of is je dakconstructie aangetast? Je laat best je dak zo snel mogelijk herstellen

  Ontdek er alles over

 • Dakreiniging

  Mos zorgt voor de meeste vervuiling op je dak. Bovendien kan het je dakbedekking schade toebrengen.

  Ontdek er alles over

 • Dakkapellen

  Wil je meer ruimte creëren of gewoon meer lichtinval hebben? Dan kan een dakkapel een oplossing bieden.

  Ontdek er alles over

 • Dakisolatie

  Via je dak gaat de meeste van je warmte verloren, daarom is dakisolatie geen overbodige luxe. Het is ook de goedkoopste vorm van energiebesparing.

  Ontdek er alles over

 • Zonnepanelen

  Ben je bezig met je dak te vernieuwen? Combineer dit dan met het plaatsen van zonnepanelen en bespaar nog meer!

  Ontdek er alles over

Heb je nog een specifieke vraag?

content image

Dakvervanging

Merk je dat je dakbedekking is versleten door veel kapotte pannen of je gordingen rot zijn, dan is de enige oplossing je dak laten vervangen Grote schade aan je dak zorgt ervoor dat je woning minder goed tegen wind en regen is beschermd. 

content image

Dakreiniging

Bij dakreiniging gaat het vaak om ontmossing. Mos of algen op je dak zorgen ervoor dat het er niet mooi meer uit ziet, maar ook dat het risico op lekkages vergroot. Schade door mos en algen kan ervoor zorgen dat er water in de dakbedekking, en later in de woning, zal sijpelen.

content image

Dakkapellen

Een dakkapel kan ervoor zorgen dat er meer ruimte in de kamer wordt gecreëerd. Door de plaatsing van een dakkapel kan je gemakkelijker rechtstaan in de kamer, wat je ervoor niet kon met een schuin plafond. Ook zal er een hoop meer licht in de kamer binnenkomen. 

content image

Dakisolatie

Een dak dat niet geïsoleerd is, kan ervoor zorgen dat maar liefst 25 tot 30% van de warmte verloren gaat. Je dak isoleren is dus een van de meest rendabele oplossingen wanneer je denkt aan het besparen van energie; je zal al snel 500 euro per jaar besparen. Soms wordt ook gekozen voor zoldervloerisolatie, het gaat sneller, de zolder moet niet onnodig opgewarmd worden en je hebt minder isolatie nodig.

Wist je trouwens dat dakisolatie tegen 2020 verplicht is? 


content image

Zonnepanelen

Met een terugverdientijd tussen de 7 en 9 jaar en een levensduur van minstens 25 jaar, zijn zonnepanelen een interessante investering. Je zal geen last ondervinden van de stijgende energieprijzen aangezien je je eigen energie opwekt. Zonnepanelen zijn niet enkel goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.  

En door de komst van de digitale meter wordt ook het prosumententarief afgeschaft, zodat je een nog beter zicht hebt op de energie die je opwekt en verbruikt.

Wat wil je doen aan je dak?

Er is zichtbare schade aan mijn dak, wat nu? 

Als je dak versleten is, of als een hoop dakpannen/leien kapot zijn door bv. een hevige storm, kan je het best je dak vervangen. Ook als je gordingen rot zijn, moet je je hele dak laten vernieuwen, inclusief de dakconstructie.

Bij het vervangen van je dak laat je ook best je dak meteen langs de buitenkant isoleren. Zo vermijd je dakisolatiewerken in de toekomst en hoef je je dak niet opnieuw uit te breken.

Wil je je dak laten vervangen? Vraag een offerte aan voor dakwerken.


Ik gebruik mijn zolder als opbergkamer, moet ik isoleren?

Gebruik je je zolderkamer niet als leefruimte maar enkel als opbergkamer? Dan volstaat zoldervloerisolatie. Door deze te isoleren zal je al een hoop warmte kunnen besparen die anders via het dak en de zolder ontsnappen. Let er wel op dat de temperatuur op zolder flink kan dalen, aangezien deze niet meer verwarmd wordt.

Wil je zoldervloerisolatie? Vraag een offerte aan voor dakisolatie. 

Ik heb veel mos en algen op mijn dak, wat kan ik doen?

Als je veel last van mos of algen hebt op je dak, kan je dit best laten reinigen. Naast dat het er niet mooi uitziet, kan het ook lekkages, scheuren en breuken in je dak veroorzaken, wat dan weer leidt tot vochtproblemen en energieverlies. Soms zorgt mos er zelfs voor dat de dakisolatie wordt aangetast.

Wil je je dak laten reinigen? Vraag een offerte voor dakreiniging aan. 

Ik wil mijn EPC verbeteren?

Een energieprestatiecertificaat (EPC) toont aan hoe energiezuinig je woning is. Dit certificaat is verplicht bij het te koop en te huur stellen van je woning of appartement. Scores gaan van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht). Hoe lager je EPC-score, hoe energiezuiniger je woning is. Je kan deze score laten dalen door het isoleren van je dak en door het plaatsen van zonnepanelen.

Wil je je dak isoleren? Vraag een offerte voor dakisolatie aan.
Wil je zonnepanelen laten plaatsen? Vraag een offerte voor zonnepanelen aan. 

Ik wil mijn zolder inrichten als kamer, waar moet ik op letten?

Als je van je zolder een slaapkamer, badkamer, of een andere bewoonbare ruimte wil maken, zal je het dak moeten isoleren. Zoldervloerisolatie kan hier geen hulp bieden aangezien dit er niet voor zorgt dat de warmte op zolder blijft. 
Is je zolder net te klein? Overweeg dan zeker een dakkapel, zo vergroot je de ruimte onder je schuin dak met een mooie uitbouw. 

Wil je je dak isoleren? Vraag een offerte voor dakisolatie aan. 
Wil je een dakkapel? Vraag een offerte voor dakkapel aan. 

Er gaat veel warmte verloren in mijn woning, wat kan ik hieraan doen?

Via je dak kan maar liefst 25 tot 30% van je opgewekte warmte verloren gaan. De eerste stap naar minder warmteverlies zal dan ook het isoleren van je dak zijn. Ook het isoleren van je zolderkamer kan hierbij helpen. Je dak kan zowel langs binnen als buiten isoleren.

Wil je je dak isoleren? Vraag een offerte aan voor dakisolatie. 

Kies ik voor een dakkapel of dakraam?

Wil je meer ruimte? Kies dan voor een dakkapel. Onder een dakraam, kan je namelijk niet rechtstaan. Ook zal een dakkapel je meer lichtinval geven dan een dakraam. Daartegenover staat dan wel dat je voor een dakkapel meer zal betalen dan een dakraam.

Wil je een dakkapel? Vraag een offerte voor een dakkapel aan. 

Wil je meer informatie over dakwerken?

arrow down