8, apr 2023
Bespaar op je maandelijkse aflossingen met herfinanciering van je hypothecaire lening bij Hypotheekvoordeel.be!

Herfinanciering hypothecaire lening: wat is het en waarom kan het interessant zijn?

Een hypothecaire lening afsluiten is voor veel mensen een belangrijke stap in hun leven. Het geeft hen de mogelijkheid om een eigen woning te kopen en zo een stabiele thuisbasis te creëren. Maar wat als je na enige tijd merkt dat je huidige hypothecaire lening niet meer voldoet aan je behoeften? Dan kan herfinanciering van je hypotheek een interessante optie zijn.

Wat is herfinanciering van je hypotheek?

Herfinanciering van je hypotheek betekent dat je jouw huidige hypothecaire lening vervangt door een nieuwe lening met betere voorwaarden. Dit kan bijvoorbeeld gunstig zijn als de rente op de markt is gedaald, waardoor je kunt profiteren van lagere maandelijkse aflossingen.

Waarom kiezen voor herfinanciering van je hypotheek?

Er zijn verschillende redenen waarom herfinanciering van je hypotheek interessant kan zijn. Hieronder zetten we er een aantal op een rij:

  1. Lagere maandelijkse aflossingen: Als de rente op de markt is gedaald, kun je profiteren van lagere maandelijkse aflossingen door te herfinancieren.
  2. Verkorten looptijd: Door te herfinancieren kun je ook besluiten om de looptijd van je hypothecaire lening te verkorten, waardoor je uiteindelijk minder rente betaalt.
  3. Verhogen leencapaciteit: Als je huidige hypotheekrente hoog is, kan herfinanciering van je hypotheek je leencapaciteit vergroten waardoor je meer kunt lenen.
  4. Veranderen van type lening: Als je bijvoorbeeld een variabele rente hebt en liever een vaste rente wilt, kun je dit regelen door te herfinancieren.

Waar moet je op letten bij herfinanciering van je hypotheek?

Als je overweegt om te herfinancieren, zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Allereerst moet je rekening houden met de kosten die bij het afsluiten van een nieuwe hypothecaire lening komen kijken. Denk hierbij aan notariskosten, dossierkosten en eventuele boetes voor het vervroegd aflossen van de oude lening.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de rente die je gaat betalen op de nieuwe lening. Deze moet natuurlijk lager zijn dan de rente op de oude lening om echt voordeel te behalen. Ook is het verstandig om goed te kijken naar de voorwaarden van de nieuwe lening en deze te vergelijken met die van de oude lening.

Conclusie

Herfinanciering van je hypotheek kan interessant zijn als jouw huidige hypothecaire lening niet meer voldoet aan jouw behoeften. Door te herfinancieren kun je profiteren van lagere maandelijkse aflossingen, een kortere looptijd of zelfs een verhoogde leencapaciteit. Let wel op dat er kosten verbonden zijn aan het afsluiten van een nieuwe hypothecaire lening en dat je goed moet kijken naar de rente en voorwaarden van de nieuwe lening.

Benieuwd of herfinanciering van je hypothecaire lening ook voor jou interessant kan zijn? Neem dan contact op met Hypotheekvoordeel.be. Onze experts staan voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie. Aarzel niet en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *