deuren glas
17, dec 2023
Deuren met Glas: Stijlvolle en Functionele Eyecatchers

Deuren met glas: Stijlvol en Functioneel

Deuren zijn niet alleen functionele elementen in ons huis, maar ook een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp. Een populaire keuze die zowel stijlvol als functioneel is, zijn deuren met glas. Of het nu gaat om binnen- of buitendeuren, deuren met glas kunnen een unieke uitstraling geven aan elke ruimte.

Een van de voordelen van deuren met glas is dat ze natuurlijk licht in een kamer laten stromen. Dit kan vooral handig zijn in kleine ruimtes of donkere gangen waar het toevoegen van extra licht belangrijk is. Het gebruik van glas in deuren kan een gevoel van openheid creëren en kamers visueel vergroten.

Naast het esthetische aspect hebben deuren met glas ook praktische voordelen. Ze stellen ons in staat om visueel contact te houden tussen verschillende ruimtes zonder concessies te doen aan privacy. Dit is vooral handig in woningen waar ouders bijvoorbeeld graag een oogje in het zeil willen houden op hun kinderen terwijl ze zich in verschillende kamers bevinden.

Bovendien bieden deuren met glas ook veiligheidsvoordelen. Het gebruik van gehard glas of veiligheidsglas zorgt ervoor dat de deur stevig en duurzaam is, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd. Daarnaast kunnen moderne technologieën zoals gelaagd glas extra bescherming bieden tegen inbraakpogingen.

Wat betreft designmogelijkheden zijn deuren met glas verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen. Van helder glas tot matglas, van traditionele ontwerpen tot eigentijdse looks, er is voor elk interieur wel een geschikte deur te vinden. Het gebruik van glas in combinatie met andere materialen zoals hout of metaal kan ook interessante visuele contrasten creëren.

Of je nu een moderne, minimalistische uitstraling wilt creëren of juist een klassieke en elegante sfeer wilt bereiken, deuren met glas bieden eindeloze mogelijkheden om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Ze kunnen gebruikt worden in verschillende ruimtes zoals woonkamers, keukens, kantoren en zelfs badkamers.

Kortom, deuren met glas combineren functionaliteit en stijl op een unieke manier. Ze brengen natuurlijk licht binnen, vergroten visueel de ruimte en bieden tegelijkertijd privacy en veiligheid. Met hun diverse ontwerpmogelijkheden kunnen ze elke ruimte transformeren tot een ware eyecatcher. Dus waarom niet overwegen om deuren met glas toe te voegen aan jouw interieur?

 

8 Veelgestelde Vragen over Glasdeuren: Kosten, Voordelen, Soorten, Maatwerk, Onderhoud, Kwaliteit en Montage

 1. Hoeveel kost een glazen deur?
 2. Wat zijn de voordelen van een glazen deur?
 3. Welke soorten glazen deuren zijn er?
 4. Is het mogelijk om een glazen deur op maat te laten maken?
 5. Wat is het verschil tussen enkel- en dubbelglasdeuren?
 6. Wat voor onderhoud heeft een glazendeur nodig?
 7. Waar kan je goede kwaliteit glasdeuren vinden?
 8. Is het mogelijk om zelfstandig een glazendeur te monteren?

Hoeveel kost een glazen deur?

De kosten van een glazen deur kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type glas, het formaat van de deur, het ontwerp en de installatiekosten. Over het algemeen kunnen glazen deuren een breed prijsbereik hebben.

Voor standaard glazen binnendeuren zonder al te veel extra’s kun je verwachten dat ze beginnen bij ongeveer €200 tot €500. Deze prijs kan echter hoger worden als je kiest voor speciale kenmerken zoals getint glas, gelaagd veiligheidsglas of decoratieve patronen.

Voor buitendeuren met glas zijn er meer factoren die de prijs beïnvloeden, zoals het niveau van isolatie en veiligheid dat vereist is. Daarom kunnen deze deuren variëren in prijs van ongeveer €500 tot enkele duizenden euro’s.

Het is ook belangrijk op te merken dat naast de kosten van de daadwerkelijke deur, er ook installatiekosten zijn om rekening mee te houden. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van jouw locatie en of je ervoor kiest om een professional in te huren voor installatie.

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor een specifieke glazen deur die aan jouw wensen voldoet, is het raadzaam om contact op te nemen met verschillende leveranciers of installateurs. Zij kunnen je voorzien van gedetailleerde informatie over prijzen en opties op basis van jouw specifieke behoeften.

Wat zijn de voordelen van een glazen deur?

Een glazen deur biedt verschillende voordelen die zowel functioneel als esthetisch zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een glazen deur:

 1. Natuurlijk licht: Een glazen deur laat natuurlijk licht in een ruimte stromen, waardoor de ruimte helderder en uitnodigender wordt. Dit is vooral gunstig in donkere of kleine ruimtes waar extra licht nodig is.
 2. Ruimtelijkheid: Het gebruik van een glazen deur kan een gevoel van openheid en ruimtelijkheid creëren, zelfs in kleinere kamers. Het visuele aspect van het glas maakt dat een kamer groter lijkt en zorgt voor een naadloze overgang tussen verschillende ruimtes.
 3. Esthetiek: Glazen deuren voegen een vleugje elegantie en moderniteit toe aan elk interieur. Ze hebben een tijdloze uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen, of het nu gaat om een klassiek, eigentijds of minimalistisch ontwerp.
 4. Privacy: Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt, kunnen glazen deuren ook privacy bieden. Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar, zoals matglas of getint glas, die voldoende privacy bieden zonder afbreuk te doen aan het natuurlijke licht.
 5. Veiligheid: Moderne glazen deuren worden vaak gemaakt van gehard of veiligheidsglas, wat extra stevigheid en duurzaamheid biedt. Dit type glas is bestand tegen impact en breekt in kleine, onscherpe stukjes, waardoor het risico op verwondingen wordt verminderd.
 6. Geluidsisolatie: Glazen deuren kunnen ook helpen bij geluidsisolatie. Door het gebruik van dikker glas of gelaagd glas kan geluidsoverdracht tussen ruimtes worden verminderd, wat vooral handig is in drukke omgevingen of woningen met meerdere bewoners.
 7. Onderhoudsgemak: Glazen deuren zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn bestand tegen vlekken en kunnen eenvoudig worden gereinigd met een glasreiniger en een zachte doek.

Kortom, een glazen deur biedt verschillende voordelen, waaronder natuurlijk licht, ruimtelijkheid, esthetiek, privacy, veiligheid en geluidsisolatie. Het is een veelzijdige keuze die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is voor elk interieur.

Welke soorten glazen deuren zijn er?

Er zijn verschillende soorten glazen deuren beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten glazen deuren:

 1. Helder glas: Dit is het meest voorkomende type glas dat wordt gebruikt in deuren. Het biedt maximale transparantie en laat veel natuurlijk licht binnen.
 2. Matglas: Matglas heeft een licht doorschijnend oppervlak dat zorgt voor privacy terwijl het toch licht doorlaat. Het kan worden gebruikt in ruimtes waar je wat meer afzondering wilt, zoals badkamers of kantoren.
 3. Gezandstraald glas: Dit type glas heeft een decoratieve afwerking verkregen door het te behandelen met zandstralen. Het creëert een mat oppervlak met verschillende patronen en ontwerpen, waardoor privacy wordt geboden zonder volledig het zicht te blokkeren.
 4. Gekleurd glas: Gekleurde glazen deuren voegen een vleugje kleur toe aan je interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en kunnen worden aangepast aan jouw persoonlijke stijlvoorkeuren.
 5. Gehard glas: Gehard glas is extra sterk en veilig doordat het speciaal is behandeld om bestand te zijn tegen impact. Als het breekt, valt het uiteen in kleine onscherpe stukjes, wat het risico op letsel vermindert.
 6. Veiligheidsglas: Veiligheidsglas bestaat uit meerdere lagen glas met een transparante kunststoffolie ertussen. Dit maakt het glas zeer sterk en moeilijk te breken. Het biedt extra veiligheid en kan ook geluidsisolerende eigenschappen hebben.
 7. Dubbel glas: Dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, bestaat uit twee panelen glas met een lucht- of gasvulling ertussen. Het biedt thermische isolatie en helpt warmteverlies in huis te verminderen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende soorten glazen deuren die beschikbaar zijn. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen, dus het is belangrijk om te bepalen welk type het beste past bij jouw behoeften en interieurontwerp.

Is het mogelijk om een glazen deur op maat te laten maken?

Ja, het is zeker mogelijk om een glazen deur op maat te laten maken. Veel glasfabrikanten en specialistische deurenbedrijven bieden maatwerkopties aan om aan de specifieke behoeften en wensen van klanten te voldoen.

Wanneer je kiest voor een op maat gemaakte glazen deur, heb je volledige controle over verschillende aspecten, zoals het type glas, het ontwerp, de afmetingen en eventuele extra functies. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen helder glas, matglas of gekleurd glas, afhankelijk van jouw voorkeur en privacybehoeften.

Daarnaast kun je ook het ontwerp van de deur aanpassen aan jouw interieur. Of je nu gaat voor een strakke moderne stijl of juist een meer klassieke uitstraling wilt creëren, er zijn talloze mogelijkheden beschikbaar. Je kunt ook kiezen uit verschillende frame- en handvatopties om de algehele look van de deur aan te vullen.

Het proces van het laten maken van een op maat gemaakte glazen deur begint meestal met een consultatie waarbij je jouw wensen bespreekt met een specialist. Zij kunnen je adviseren over welk type glas het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften en welke ontwerpmogelijkheden er zijn.

Vervolgens wordt er nauw samengewerkt met vakmensen om ervoor te zorgen dat de glazen deur perfect op maat wordt gemaakt. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over afmetingen, installatie en eventuele extra functies, zodat het eindresultaat aan jouw verwachtingen voldoet.

Het laten maken van een glazen deur op maat kan een geweldige manier zijn om een uniek element aan jouw interieur toe te voegen. Het biedt niet alleen functionele voordelen, zoals natuurlijk licht en visuele verbinding tussen ruimtes, maar ook een esthetische meerwaarde. Neem contact op met gespecialiseerde bedrijven om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken hoe je jouw droomdeur kunt realiseren.

Wat is het verschil tussen enkel- en dubbelglasdeuren?

Het belangrijkste verschil tussen enkel- en dubbelglasdeuren ligt in de isolerende eigenschappen en energie-efficiëntie.

Enkelglasdeuren bestaan uit één enkele glasplaat. Hoewel ze een esthetisch aantrekkelijke optie kunnen zijn vanwege hun slanke profiel, bieden ze beperkte isolatie tegen warmteverlies en geluidsoverdracht. Enkelglasdeuren hebben de neiging om meer warmte door te laten, waardoor het moeilijker wordt om een constante binnentemperatuur te behouden. Ze kunnen ook gevoeliger zijn voor condensatievorming aan de binnenkant van het glas, vooral bij grote temperatuurverschillen.

Dubbelglasdeuren, daarentegen, bestaan uit twee glasplaten met een laag lucht of gas ertussen, meestal argon of krypton. Deze tussenruimte creëert een isolerende barrière die helpt om warmteverlies te verminderen en geluidsoverdracht te beperken. Dubbelglasdeuren bieden betere thermische efficiëntie en helpen energiekosten te verlagen doordat ze de warmte binnenhouden tijdens koude seizoenen en buiten houden tijdens warme seizoenen. Bovendien helpt het dubbele glas condensatie aan de binnenkant van het glas te verminderen.

Naast de isolatievoordelen biedt dubbelglas ook verbeterde veiligheid en beveiliging in vergelijking met enkelglas. De twee lagen glas maken het moeilijker voor inbrekers om door het glas te breken en toegang te krijgen tot de woning.

Het kiezen tussen enkel- of dubbelglasdeuren hangt af van verschillende factoren, zoals het klimaat, de gewenste isolatie, geluidsisolatie en het budget. Over het algemeen worden dubbelglasdeuren aanbevolen vanwege hun superieure isolerende eigenschappen, energie-efficiëntie en veiligheid. Ze kunnen echter duurder zijn dan enkelglasdeuren. Het is belangrijk om rekening te houden met deze aspecten bij het maken van een weloverwogen keuze voor jouw specifieke behoeften en budget.

Wat voor onderhoud heeft een glazendeur nodig?

Glazen deuren kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur, maar het is belangrijk om te weten welk onderhoud ze nodig hebben om ze in optimale staat te houden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van glazen deuren:

 1. Regelmatig schoonmaken: Glazen deuren moeten regelmatig worden schoongemaakt om stof, vlekken en vingerafdrukken te verwijderen. Gebruik een mild reinigingsmiddel of glasreiniger en een zachte doek of spons. Vermijd schurende reinigingsmiddelen of schuursponsjes, omdat deze krassen op het glas kunnen veroorzaken.
 2. Grondige reiniging: Afhankelijk van de locatie van de glazen deur kan periodiek een grondige reiniging nodig zijn. Bijvoorbeeld als er zich vuilophopingen voordoen in de buurt van buitendeuren. Gebruik bij het schoonmaken een sopje van warm water en een mild reinigingsmiddel. Reinig zowel het glas als het frame grondig met behulp van een zachte doek of spons.
 3. Onderhoud van het frame: Als je glazen deur ook een frame heeft, is het belangrijk om ook dit regelmatig te onderhouden. Reinig het frame met een mild reinigingsmiddel en water en controleer op eventuele beschadigingen of losse onderdelen die gerepareerd moeten worden.
 4. Afdichtingen controleren: Controleer regelmatig de afdichtingen rondom de glazen panelen om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten en goed functioneren. Als er beschadigingen of lekkages zijn, moeten deze zo snel mogelijk worden gerepareerd om verdere problemen te voorkomen.
 5. Voorkom overmatige kracht: Vermijd het gebruik van overmatige kracht bij het openen en sluiten van de glazen deur, omdat dit schade aan het glas of de scharnieren kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de deur soepel beweegt en indien nodig scharnieren worden gesmeerd.
 6. Bescherming tegen stoten: Om te voorkomen dat het glas beschadigd raakt door stoten, kunnen transparante beschermende folies worden aangebracht op het glasoppervlak. Deze folies helpen kleine krassen en schade te voorkomen.

Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging kun je ervoor zorgen dat je glazen deuren er mooi uitzien en hun functionaliteit behouden. Vergeet niet om altijd de instructies van de fabrikant te volgen voor specifieke onderhoudsrichtlijnen voor jouw glazen deuren.

Waar kan je goede kwaliteit glasdeuren vinden?

Als je op zoek bent naar goede kwaliteit glasdeuren, zijn er verschillende opties waar je naar kunt kijken. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Gespecialiseerde glasbedrijven: Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van glasproducten, waaronder glasdeuren. Deze bedrijven hebben vaak een breed scala aan ontwerpen en kunnen maatwerkoplossingen bieden. Ze hebben ook de expertise om hoogwaardige materialen en afwerkingen te leveren.
 2. Deur- en raamleveranciers: Veel bedrijven die deuren en ramen verkopen, bieden ook glasdeuren aan als onderdeel van hun assortiment. Deze leveranciers hebben vaak verschillende stijlen en opties om uit te kiezen, zowel voor binnen- als buitendeuren.
 3. Interieurontwerpers en architecten: Als je op zoek bent naar een uniek ontwerp of maatwerkoplossing, kan het raadplegen van een interieurontwerper of architect helpen. Zij hebben toegang tot verschillende bronnen en kunnen je begeleiden bij het vinden van hoogwaardige glasdeuren die passen bij jouw specifieke behoeften.
 4. Online winkels: Er zijn verschillende online winkels die een breed scala aan glasdeuren aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk prijzen kunt vergelijken en recensies van andere klanten kunt lezen voordat je een aankoop doet. Zorg er wel voor dat je bij betrouwbare verkopers koopt met goede klantbeoordelingen.

Bij het kiezen van een leverancier is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van het glas en de afwerking. Vraag naar garanties en certificeringen om ervoor te zorgen dat je hoogwaardige glasdeuren krijgt die lang meegaan.

Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen bij vrienden, familie of professionals die al ervaring hebben met het kopen van glasdeuren. Zij kunnen je mogelijk aanbevelingen doen op basis van hun eigen ervaringen.

Is het mogelijk om zelfstandig een glazendeur te monteren?

Het monteren van een glazendeur kan een uitdagende taak zijn, vooral als je geen ervaring hebt in het werken met deuren en glas. Het vereist nauwkeurigheid, kennis van de juiste technieken en het gebruik van geschikte gereedschappen. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het raadzaam om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de deur correct wordt geïnstalleerd.

Er zijn echter enkele stappen die je kunt volgen als je ervoor kiest om zelfstandig een glazendeur te monteren:

 1. Meet de opening: Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt van de opening waarin de glazendeur moet worden geplaatst. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de deur goed past.
 2. Bereid het frame voor: Controleer of het frame waterpas is en stevig genoeg is om het gewicht van de glazendeur te dragen. Indien nodig moet je eventuele reparaties of versterkingen uitvoeren.
 3. Plaatsing van het glas: Als je zelf geen ervaring hebt met het plaatsen van glas, raden we aan dit door een professionele glaszetter te laten doen. Het plaatsen van glas vereist speciale vaardigheden en gereedschappen om ervoor te zorgen dat het veilig en stevig wordt bevestigd.
 4. Bevestiging van scharnieren en handgrepen: Nadat het glas op zijn plaats is gezet, moeten scharnieren en handgrepen worden bevestigd. Zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmaterialen gebruikt en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig.
 5. Test de functionaliteit: Controleer of de glazendeur soepel opent en sluit, en of alle bevestigingen stevig zijn. Voer eventuele aanpassingen uit indien nodig.

Het is belangrijk op te merken dat het zelfstandig monteren van een glazendeur risico’s met zich meebrengt, zoals het beschadigen van het glas of het creëren van problemen met de functionaliteit van de deur. Als je twijfelt over je vaardigheden, is het altijd verstandig om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie correct en veilig wordt uitgevoerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.