binnendeuren brico
9, okt 2023
Ontdek de Stijlvolle Binnendeuren van Brico voor Jouw Interieur!

Binnendeuren zijn een essentieel onderdeel van elk huis. Ze voegen niet alleen stijl en karakter toe aan de ruimte, maar bieden ook privacy en geluidsisolatie. Als je op zoek bent naar hoogwaardige binnendeuren, dan is Brico de plek waar je moet zijn.

Brico staat bekend om zijn uitgebreide assortiment aan doe-het-zelfproducten en materialen, en binnendeuren vormen daar geen uitzondering op. Of je nu op zoek bent naar moderne, klassieke of landelijke deuren, bij Brico vind je zeker iets dat bij jouw smaak en interieur past.

Een van de grootste voordelen van het winkelen bij Brico is de verscheidenheid aan materialen waaruit je kunt kiezen. Of je nu de voorkeur geeft aan hout, glas of een combinatie van beide, Brico heeft een ruime selectie binnendeuren die aan jouw behoeften voldoen. Houten deuren stralen warmte en authenticiteit uit, terwijl glazen deuren licht doorlaten en een gevoel van ruimtelijkheid creëren.

Naast het esthetische aspect biedt Brico ook binnendeuren van hoge kwaliteit die duurzaamheid en functionaliteit garanderen. De deuren zijn gemaakt om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen dagelijks gebruik. Je kunt erop vertrouwen dat je investering in binnendeuren bij Brico zichzelf terugbetaalt in termen van kwaliteit en duurzaamheid.

Wat het nog beter maakt, is dat Brico niet alleen hoogwaardige binnendeuren aanbiedt, maar ook een breed scala aan accessoires en toebehoren om je deurinstallatieproject compleet te maken. Of je nu op zoek bent naar deurklinken, scharnieren, sloten of andere benodigdheden, Brico heeft alles wat je nodig hebt om jouw deuren perfect te installeren.

Bij Brico begrijpen ze dat het kiezen van de juiste binnendeuren een belangrijke beslissing is. Daarom staan hun deskundige medewerkers altijd klaar om advies en begeleiding te bieden bij het maken van jouw keuze. Ze helpen je graag bij het vinden van de perfecte binnendeuren die passen bij jouw stijl, budget en behoeften.

Dus als je op zoek bent naar hoogwaardige binnendeuren die stijl, functionaliteit en duurzaamheid combineren, hoef je niet verder te zoeken dan Brico. Bezoek een van hun winkels of bekijk hun uitgebreide assortiment online en ontdek de vele mogelijkheden die ze te bieden hebben. Met Brico vind je gegarandeerd de perfecte binnendeuren voor jouw huis!

 

9 Veelgestelde Vragen over Binnendeuren bij Brico: Plaatsing, Types, Kosten en Meer

 1. Hoe plaats je een binnendeur?
 2. Wat is een Tubespaan deur?
 3. Wat kost een gewone binnendeur?
 4. Hoe binnendeuren kiezen?
 5. Wat kost het plaatsen van binnendeuren?
 6. Wat kost een simpele binnendeur?
 7. Wat kost een Verfdeur?
 8. Wat kost een glazen binnendeur?
 9. Wat is het nut van een deur?

Hoe plaats je een binnendeur?

Het plaatsen van een binnendeur kan een uitdagend project lijken, maar met de juiste tools en een beetje handigheid kun je het zelf doen. Hier is een algemene gids om je op weg te helpen:

Benodigde materialen:

– Binnendeur

– Deurkozijn

– Scharnieren

– Deurbeslag (deurklink, slot)

– Meetlint

– Potlood

– Boor

– Beitel

– Schroeven

Stappen:

 1. Meet de breedte en hoogte van de deuropening om ervoor te zorgen dat je de juiste maat binnendeur koopt.
 2. Verwijder indien nodig het oude deurkozijn en de oude deur. Zorg ervoor dat het gebied schoon en vlak is voordat je begint met installeren.
 3. Plaats het nieuwe deurkozijn in de opening. Zorg ervoor dat het kozijn waterpas staat en gebruik wiggen om eventuele openingen op te vullen.
 4. Markeer op het kozijn waar je scharnieren wilt plaatsen. Meestal worden er drie scharnieren gebruikt: één bovenaan, één onderaan en één in het midden van de deur.
 5. Boor pilotgaten op de gemarkeerde plekken voor de scharnieren.
 6. Bevestig de scharnieren aan het kozijn met behulp van schroeven.
 7. Plaats nu voorzichtig de binnendeur op zijn plaats, zodat deze in lijn staat met het kozijn en rust op de scharnieren.
 8. Markeer de positie van de scharnieren op de zijkant van de deur.
 9. Gebruik een beitel om inkepingen te maken op de gemarkeerde plekken voor de scharnieren, zodat ze gelijk liggen met het oppervlak van de deur.
 10. Bevestig nu de scharnieren aan de zijkant van de deur met schroeven.
 11. Controleer of de binnendeur soepel opent en sluit. Pas indien nodig het kozijn of de inkepingen aan om ervoor te zorgen dat alles goed past.
 12. Bevestig ten slotte het gewenste deurbeslag, zoals een deurklink en slot, volgens de instructies van de fabrikant.

Het plaatsen van een binnendeur kan wat tijd en geduld vergen, maar met deze stappen kun je dit project succesvol afronden. Vergeet niet om altijd nauwkeurig te meten en voorzichtig te werken om ervoor te zorgen dat je een mooie en goed functionerende binnendeur krijgt. Als je twijfelt over je vaardigheden, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

Wat is een Tubespaan deur?

Een Tubespaan deur is een type binnendeur dat gemaakt is van tubespaan, ook wel bekend als honingraatkarton. Tubespaan is een materiaal dat bestaat uit een honingraatstructuur van karton, omhuld met houtvezelplaten aan beide zijden. Dit resulteert in een lichte en stabiele deur met goede geluidsisolerende eigenschappen.

Het gebruik van tubespaan als kernmateriaal maakt de deuren lichter en gemakkelijker te hanteren, waardoor ze ideaal zijn voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De deuren hebben ook uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, waardoor ze helpen om warmteverlies te verminderen en energie-efficiëntie te bevorderen.

Tubespaan deuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor ze passen bij diverse interieurstijlen. Of je nu op zoek bent naar een moderne, klassieke of landelijke uitstraling, er is altijd een tubespaan deur die bij jouw smaak en interieur past.

Een ander voordeel van tubespaan deuren is hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden voorzien van verschillende soorten afwerkingen, zoals fineer, melamine of lak. Hierdoor kun je jouw deur personaliseren en aanpassen aan jouw specifieke wensen en behoeften.

Tubespaan deuren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk en functioneel, maar ook betaalbaar. Ze bieden een kosteneffectieve oplossing zonder concessies te doen aan kwaliteit en duurzaamheid.

Kortom, een Tubespaan deur is een lichte, stabiele en geluidsisolerende binnendeur die gemaakt is van tubespaan, een honingraatkarton materiaal. Met hun veelzijdigheid in stijl en afwerkingen zijn tubespaan deuren een populaire keuze voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Wat kost een gewone binnendeur?

De prijs van een gewone binnendeur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen, het ontwerp en de kwaliteit. Over het algemeen kun je bij Brico binnendeuren vinden in verschillende prijsklassen, zodat er voor elk budget iets beschikbaar is.

Een standaard houten binnendeur zonder glaspanelen of speciale afwerkingen kan beginnen bij ongeveer €50 tot €100. Deze prijs kan echter oplopen naarmate je kiest voor meer geavanceerde ontwerpen, hoogwaardige houtsoorten of extra functies zoals geluidsisolatie.

Als je op zoek bent naar binnendeuren met glaspanelen, kunnen de prijzen variëren afhankelijk van het type glas en het ontwerp. Eenvoudige glazen panelen kunnen toegevoegd worden aan een houten deur of je kunt kiezen voor volledig glazen deuren. De prijzen voor deze opties beginnen meestal rond €100 en kunnen oplopen naarmate je kiest voor meer complexe ontwerpen of speciale glassoorten.

Naast hout en glas zijn er ook andere materialen beschikbaar, zoals PVC (kunststof) en MDF (medium-density vezelplaat). Deze materialen kunnen een meer budgetvriendelijke optie zijn en beginnen meestal rond €50 tot €80.

Het is belangrijk op te merken dat bovenstaande prijzen slechts schattingen zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van merk, winkel en eventuele extra’s zoals deurbeslag of installatiekosten.

Het is altijd raadzaam om verschillende opties te vergelijken en prijzen te controleren bij verschillende aanbieders om de beste deal te vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Hoe binnendeuren kiezen?

Het kiezen van de juiste binnendeuren voor jouw huis kan een belangrijke beslissing zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Stijl en ontwerp: Overweeg de algehele stijl en inrichting van jouw huis. Wil je een moderne, klassieke, landelijke of minimalistische uitstraling? Kies binnendeuren die passen bij de gewenste stijl en zorgen voor een harmonieuze uitstraling in jouw interieur.
 2. Materiaal: Binnendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, glas, MDF (Medium-Density Fiberboard) en PVC. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Houten deuren bieden bijvoorbeeld warmte en authenticiteit, terwijl glazen deuren licht doorlaten en ruimtelijkheid creëren. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw voorkeuren en behoeften.
 3. Functionaliteit: Denk na over de functie van de binnendeur. Wil je privacy creëren tussen kamers of juist een open gevoel behouden? Moet de deur geluidsisolatie bieden? Overweeg deze factoren bij het kiezen van het type binnendeur.
 4. Afmetingen: Meet nauwkeurig de hoogte, breedte en dikte van jouw bestaande deuropeningen voordat je nieuwe binnendeuren koopt. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt om ervoor te zorgen dat de nieuwe deuren goed passen.
 5. Budget: Stel een budget vast voor jouw binnendeurenproject. Bepaal hoeveel je bereid bent te investeren en zoek naar opties die binnen jouw budget passen. Houd er rekening mee dat de prijs kan variëren afhankelijk van het materiaal, het ontwerp en de afwerking van de deur.
 6. Kwaliteit: Kies altijd voor binnendeuren van hoge kwaliteit die duurzaamheid garanderen. Controleer de materialen, afwerking en constructie om ervoor te zorgen dat je investering lang meegaat.
 7. Advies en begeleiding: Raadpleeg experts in bouwmarkten of winkels die gespecialiseerd zijn in binnendeuren. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze op basis van jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Door deze tips te volgen, kun je weloverwogen beslissingen nemen bij het kiezen van binnendeuren die passen bij jouw huis en levensstijl. Vergeet niet om ook rekening te houden met persoonlijke smaak en esthetiek, zodat je kunt genieten van mooie en functionele deuren in jouw interieur.

Wat kost het plaatsen van binnendeuren?

De kosten voor het plaatsen van binnendeuren kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type deur, het materiaal, de complexiteit van de installatie en de regio waarin je woont. Het is daarom moeilijk om een exacte prijs te geven zonder meer specifieke informatie.

Over het algemeen zijn er echter enkele kostenposten waarmee je rekening moet houden bij het plaatsen van binnendeuren:

 1. Aanschafkosten: Dit omvat de kosten van de deur zelf. De prijs kan variëren afhankelijk van het materiaal (hout, glas, etc.), het ontwerp en de kwaliteit.
 2. Installatiekosten: Als je ervoor kiest om professionele hulp in te schakelen voor de installatie, kunnen er installatiekosten in rekening worden gebracht. Deze kosten kunnen variëren op basis van de complexiteit en het aantal deuren dat moet worden geïnstalleerd.
 3. Extra benodigdheden: Afhankelijk van jouw specifieke situatie kunnen er extra benodigdheden nodig zijn, zoals scharnieren, sloten, handgrepen of andere accessoires. Deze kosten moeten ook worden overwogen.

Het is raadzaam om contact op te nemen met lokale aannemers of vakmensen die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van binnendeuren om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van jouw specifieke behoeften en wensen. Ze kunnen een inspectie uitvoeren en een offerte op maat maken op basis van jouw situatie.

Het is belangrijk om te investeren in kwaliteitsdeuren en professionele installatie, omdat dit de duurzaamheid en functionaliteit van de deuren op lange termijn kan waarborgen.

Wat kost een simpele binnendeur?

De prijs van een simpele binnendeur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en de kwaliteit. Over het algemeen kun je echter verwachten dat een standaard binnendeur bij Brico of andere doe-het-zelfwinkels in België tussen de €50 en €200 kost.

De prijs kan hoger zijn als je kiest voor duurdere materialen, zoals massief hout of speciale afwerkingen. Daarnaast kunnen extra functies zoals glasinzetten of speciale ontwerpen ook de prijs beïnvloeden.

Het is belangrijk om te onthouden dat naast de kosten van de binnendeur zelf, er mogelijk ook extra kosten zijn voor accessoires en installatie. Denk hierbij aan scharnieren, sloten, handgrepen en eventuele installatiekosten als je ervoor kiest om de deur door professionals te laten plaatsen.

Het is altijd aan te raden om bij een doe-het-zelfwinkel of leverancier naar specifieke prijzen te informeren, omdat deze kunnen variëren op basis van het assortiment en eventuele promoties die op dat moment geldig zijn.

Wat kost een Verfdeur?

De prijs van een verfdeur kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, de afmetingen, het materiaal en de kwaliteit. Over het algemeen liggen de kosten voor een standaard verfdeur tussen de €50 en €200.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van waar je de deur koopt. Verschillende winkels en leveranciers hanteren mogelijk verschillende prijzen. Het is altijd raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende verkopers om de beste deal te vinden die aan jouw behoeften en budget voldoet.

Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor accessoires zoals handgrepen, sloten of scharnieren, evenals eventuele installatiekosten als je ervoor kiest om de deur door een professional te laten plaatsen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele extra kosten voor het schilderen van de deur. Hoewel een verfdeur al een basislaag heeft, kan het nodig zijn om deze aan te passen aan jouw gewenste kleurenschema of stijl.

Kortom, om een exacte prijs voor een verfdeur te bepalen, is het raadzaam om contact op te nemen met winkels of leveranciers die binnendeuren aanbieden en specifieke informatie te verstrekken over jouw wensen en vereisten. Op die manier kunnen ze je helpen bij het vinden van een verfdeur die past binnen jouw budget.

Wat kost een glazen binnendeur?

De prijs van een glazen binnendeur kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, de afmetingen, het type glas en het ontwerp. Over het algemeen liggen de prijzen van glazen binnendeuren tussen €200 en €1000.

Eenvoudige glazen binnendeuren zonder speciale patronen of decoraties kunnen aan de lagere kant van het prijsspectrum vallen. Deze kunnen verkrijgbaar zijn vanaf ongeveer €200 tot €500, afhankelijk van de grootte en het merk.

Als je op zoek bent naar meer unieke ontwerpen of speciale glaspatronen, zoals gezandstraald glas of decoratieve elementen, dan kunnen de prijzen hoger zijn. Deze kunnen variëren van €500 tot €1000 of zelfs meer, afhankelijk van de complexiteit en exclusiviteit van het ontwerp.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijsindicaties slechts een ruwe schatting zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van individuele specificaties en lokale marktomstandigheden. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met leveranciers of winkels die glazen binnendeuren aanbieden voor specifieke prijsinformatie en om een offerte op maat te krijgen.

Wat is het nut van een deur?

Een deur heeft verschillende nuttige functies in een huis of gebouw. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het hebben van deuren:

 1. Privacy: Een deur biedt privacy door ruimtes van elkaar te scheiden. Het stelt mensen in staat om zich terug te trekken in een specifieke kamer zonder gestoord te worden.
 2. Veiligheid: Deuren spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid van een huis of gebouw. Ze fungeren als een fysieke barrière die onbevoegde toegang tot bepaalde ruimtes voorkomt, waardoor je je veiliger kunt voelen.
 3. Geluidsisolatie: Goed geïsoleerde deuren kunnen geluidsoverdracht verminderen tussen verschillende kamers, waardoor een rustigere en meer vredige omgeving wordt gecreëerd. Dit is met name belangrijk in woningen waarin meerdere mensen wonen of in gebouwen met meerdere kamers.
 4. Energie-efficiëntie: Deuren spelen ook een rol bij het behouden van de temperatuur in een ruimte. Goed geïsoleerde deuren kunnen warmteverlies tijdens de winter verminderen en koele lucht binnenhouden tijdens de zomer, waardoor energie wordt bespaard en de energierekening wordt verlaagd.
 5. Esthetiek: Naast hun functionele voordelen dragen deuren ook bij aan het algehele uiterlijk en design van een interieur. Ze kunnen dienen als decoratieve elementen die bijdragen aan de stijl en sfeer van een ruimte.

Kortom, deuren zijn meer dan alleen fysieke barrières. Ze bieden privacy, veiligheid, geluidsisolatie, energie-efficiëntie en dragen bij aan de esthetiek van een ruimte. Het is essentieel om hoogwaardige deuren te kiezen die aan jouw specifieke behoeften voldoen om optimaal te kunnen profiteren van deze voordelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.